Een dag op school

 

Ochtend  

De leerkracht begroet elk kind persoonlijk. In de klas gaan we even in een kring zitten om ‘in te checken’ en te bespreken wat de kinderen bezighoudt. Daarna gaan ze in groepjes of alleen aan het werk aan hun weektaak. ’s Ochtends werken ze met opdrachten om hun vaardigheden te versterken in taal en rekenen (de Moetroute).

Lunch

In de pauze eten de kinderen samen met leerkrachten en begeleiders rustig en met aandacht voor elkaar. Wanneer we klaar zijn ruimen we op en gaan we naar buiten om op het schoolplein te spelen en te bewegen.

Middag

’s Middags maken we een werkverdeling, zodat de kinderen weten waarmee ze aan de slag gaan. Dit zijn wisselende thema’s waarbij ze hun persoonlijke talenten verder kunnen ontwikkelen, via het Magpad. Ze leren door te onderzoeken en samen te werken, maken werkstukken en geven presentaties. De leerkracht weet waarbij ze hulp nodig hebben. Gedurende de week kunnen ze ook aan workshops meedoen, zoals koken, schilderen of magnetisme.

 

Speciale activiteiten

Kinderen kunnen op school het hele jaar door meedoen aan allerlei leuke activiteiten. Zo organiseren we sportevenementen en excursies en doen we eens per twee jaar mee aan een goede-doelenactie. Elke groep gaat een dag op schoolreis en groep 8 op een driedaags schoolkamp. Verder werkt de hele school eens per twee jaar aan hetzelfde thema voor een schoolproject, dat we afsluiten met een speciale avond voor ouders en andere belangstellenden.